Ingredientai
- Vanduo 250 ml
- Sviestas 190 g 120 g tešlai ir 70 g glajui
- Druska 1 arbat. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Miltai 250 g
- Kiaušiniai 5 vnt. 5-6 vnt.
- Grietinėlė 400 ml plakamoji - kremui
- Kava 2 valg. š. 1 valg. š. pupelių - kremui ir 1 valg. š. maltos kavos - pabarstymui
- Brendis (po 50 ml kremui ir glajui) 100 ml
- Miltelinis cukrus 2 valg. š. kremui
- Juodasis šokoladas 200 g glajui
- Pienas 100 ml glajui
Kaip gaminti
1. Vandenį, druską ir cukrų užvirinkite su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite.
2. Šiek tiek ataušinkite ir po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydamos. Stebėkite tešlos konsistenciją, neįmuškite kiaušinių daugiau, negu reikia. Tešla turi būti glotni, blizganti, minkšta, bet ne per skysta.
3. Maišykite geriau mediniu šaukštu arba maišytuvu, tačiau lėtai, svarbu neplakite. Formuodamos pyragėlius tešlą spauskite per konditerinį maišelį.
4. Juos kepkite 200 °C temperatūroje, o po to kai susidarys plutelė, temperatūrą sumažinkite ir baikite kepti 170 – 180 °C temperatūroje. Pyragaičius ataušinkite ant grotelių.
5. Kremą ruoškite iš vakaro. Kavos pupeles sugrūskite grūstuvėje, suberkite į grietinėlę, supilkite brendį ir palikti per naktį. Perkoškite.
6. Persijokite miltelinį cukrų ir suberkite jį į grietinėlę. Išplakite, tik nepersistenkite, kad nesigautų sviestas, grietinėlė turi būti glotni.
7. Gamindamos glajų ištirpinkite šokoladą su pienu ir sviestu, labai gerai išmaišykite, supilkite brendį ir dar kartelį pamaišykite.
8. Ataušusius pyragaičius perpjaukite ir įdėkite kremo, pabarstykite kava.
9. Nupjautas pyragaičių viršūnėles apliekite glajumi, uždėkite ant pyragaičių.
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita