Ingredientai
- Vanduo 250 ml
- Sviestas 100 g
- Druska 1 arbat. š.
- Miltai 200 g
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Jogurtas 3 valg. š. natūralus jogurtas JOY
- Cukrus 4 valg. š. „Caster“
- Rikotos sūris 250 g
Kaip gaminti
1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, dėkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.
2. Atvėsinkite tešlą ir po vieną/du įmuškite kiaušinius, bet neplakite, o maišykite.
3. Kepimo indą pašlakstykite nedideliu kiekiu vandens, kad neliptų prie dugno, ir suformuokite norimo dydžio pyragėlius.
4. Kepkite 15 - 20 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių.
5. Kol kepa, pasigaminkite varškės kremą. Ricotta varškės sūrį sutrinkite su cukrumi ir jogurtu.
6. Atvėsusius pyragėlius įpjaukite šalia dugno ir dėkite varškės kremą.
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita