Ingredientai
- Graikiniai riešutai 150 g
- Karijų riešutai 150 g
- Sviestas 20 g
- Rudasis cukrus 90 g cukranendrių
- Pienas 200 ml
- Želatina 3 arbat. š.
- Cukrus 120 g „Caster“
- Juodasis šokoladas 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilė 1 arbat. š. ekstraktas
- Maskarponės sūris 500 g
- Riešutai 20 g arba šokolado gabaliukai - papuošimui
Kaip gaminti
1. Riešutus susismulkinkite virtuviniu kombainu iki smulkių gabalėlių (nereikia padaryti miltinės masės). Sudėkite cukrų, ištirpdytą sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite 23 cm dvigubą kepimo formą, suformuokite aukštesnius kraštus, dugną priplokite.
2. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (iki 180 laipsnių) maždaug 13-15 min.
3. Kol pagrindas vėsta, padarykite torto viršų. Pieną ir želatiną kaitinkite ant silpnos ugnies, kai želatina visiškai ištirps, palikite porai minučių atvėsti. Tada ant labai silpnos ugnies (arba virš verdančio vandens puodo) kaitinkite tą patį pieną, sudėkite šokolado gabalėlius, pusę cukraus kiekio ir kiaušinio trynius. Visą laiką maišykite, kol masė išsilydys ir taps vientisa. Kai nukelsite nuo ugnies, įpilkite vanilės ekstrakto ir palaukite, kol atvės.
4. Kiaušinio baltymus suplakite iki standžių putų. Maskarponės sūrį išmaišykite su likusiu cukrumi ir sujunkite su šokolado mase. Kai viską sumaišysite ir sudėkite kiaušinio baltymus.
5. Pilkite masę ant riešutų pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 12 valandų (jei skubate - galite dėti kiek daugiau želatinos (2-3 arbat. š.) ir laikyti kokias 3 valandas).
Papuošti reikia tada, kai tortas jau sustingęs. Galima puošti riešutais, balto ar juodo šokolado drožlėmis arba tuo, kas šauna į galvą.
Skanaus! :)
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita