Ingredientai
- Slyvos 2500 g
- Morkos 500 g
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Česnakai 100 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Nuplautas slyvas, papriką bei nuskustas morkas sumalkite.
- Tyrę supilkite į puodą, įberkite cukraus, druskos ir virkite apie valandą. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, sumeskite sugrūstus česnakus.
- Paragaukite, jeigu trūksta, įberkite dar druskos arba cukraus ir pavirkite apie 20 minučių.
- Slyvų tyrę atšaldykite ir dar kartą užvirkite. Kai tik užvirs, išjunkite, karštą padažą sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita