Ingredientai
- Agurkai 1 vnt. ilgavaisis
- Salotos 1 vnt. keli „Romaine“ salotų lapai
- Sezamo sėklos 2 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. šaukštas citrinų sulčių
- Medus 1 arbat. š. arba klevų sirupo
- Petražolės 20 g pluoštelis šviežių petražolių šakelių
- Mėtos 10 g kelios šviežių mėtų šakelės
Kaip gaminti
1. Agurkus pjaustykite išilgai kuo plonesnėmis ir kuo ilgesnėmis juostelėmis.
2. Salotų lapus, petražoles ir mėtas (kelis lapelius palikite papuošimui) kuo smulkiau sukapokite ir sumaišykite su sezamų sėklomis.
3. Iš aliejaus, citrinų sulčių ir medaus išplakite padažą.
4. Į plokščią lėkštę tieskite agurkų juosteles, jas apibarstykite žalumynų ir sezamų mišiniu, pašlakstykite paruoštu padažu ir susukite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita