6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Ėrienos šonkauliukai su pistacijomis

Ėrienos šonkauliukai su pistacijomis
Ėrienos šonkauliukai su pistacijomis / TV3 nuotr.
Skaitysiu vėliau

Išbandykite šventinį patiekalą, kurį vienoje TV laidoje pristatė žinomas virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Ėrienos nugarinę su šonkauliukais apskrudinti iš visų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ir šiek tiek sviesto. Kepant pagardinti druska ir pipirais.

2. Česnaką, pistacijų riešutus, džiūvėsėlius, petražoles sumalti smulkintuvu ir šiek tiek apskrudinti keptuvėje. Nukėlus nuo kaitros sumaišyti su parmezano sūriu.

3. Išplakti kiaušinį ir juo ištepti visą mėsos paviršių. Tuomet gerai apvolioti pistacijų-džiūvėsėlių trupiniuose, kad padengtų visą mėsos paviršių. Pabarstyti „Persilade“ prieskoniais.

4. Šonkauliukus dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Du gabalus atremti vienas į kitą, kad kauliukai būtų viršuje, ir juos sunerti.

 

5. Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Jei kepate su kepimo zondu, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 65°C.

6. Polentai užvirti pieną, nukelti nuo kaitros ir maišant šluotele supilti kukurūzų miltus. Įdėti gorgonzolos sūrį ir toliau maišyti, kol ištirps. Prikaistuvį grąžinti ant kaitros ir maišant kaitinti, kol pradės burbuliuoti ir polenta taps tvirta. Užpilti šlakelį rūkyto aliejaus, išmaišyti ir išpilti į didelę lėkšę.

7. Ant polentos dėti iškeptus ėrienos šonkauliukus ir šventinis patiekalas paruoštas.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.