Ingredientai
Kaip gaminti
- Erškėtuoges perpjaukite pusiau, iškrapštykite sėklas.
- Gerai nuplaukite, kad neliktų plaušelių, ir padalykite į keturias šešias dalis.
- Iš vandens ir cukraus išvirkite tirštą sirupą. Į jį suberkite uogas ir pavirkite 5 min.
- Puodą nukelkite nuo ugnies ir per naktį palaikykite šaltai. Kitą dieną uogas išgriebkite kiaurasamčiu.
- Sirupą pavirinusi 5 min., suberkite uogas ir vėl palikite per naktį.
- Uogas išgriebkite ir sumeskite į švariai išplautus sterilius stiklainius.
- Sirupą užvirinkite ir užpilkite ant uogų.
- Stiklainius sustatykite į didelį puodą, pridenkite dangteliais ir 15 min. pakaitinkite 80 laipsnių temperatūroje. Sandariai užsukite ir laikykite tamsioje vėsioje vietoje.
Pagaminsite per 3 dienas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Uogienės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita