Ingredientai
- Ešerys: vidutinio dydžio 1 vnt.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų
- Druska 1 arbat. š.
- Jogurtas 200 ml natūralus - marinatui
- Česnakai 2 vnt. skiltelės - marinatui
- Džiūvėsiai 2 valg. š. marinatui
- Morkos 400 g šviežios - garnyrui
- Vanduo 100 ml garnyrui
- Vynas 350 ml saldus baltas - garnyrui
- Rudasis cukrus 2 st. garnyrui
- Citrinos 1 vnt. sultys
Kaip gaminti
1. Žuvį išvalykite, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir dėkite ant didelio folijos lakšto.
2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su jogurtu. Gautu mišiniu aptepkite žuvį, apibarstykite džiūvėsėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Foliją užlenkite taip, kad suformuotumėte uždarą krepšelį. Dėkite jį ant virš karštų žarijų įtaisytų kepimo grotelių ir kepkite, kol žuvis suminkštės.
3. Nuskustas morkas išvirkite garuose ir supjaustykite stambiais šiaudeliais. Prikaistuvyje užvirinkite vyną ir kaitinkite, kol maždaug pusė jo išgaruos. Supilkite į dubenėlį. Tame pačiame prikaistuvyje užvirinkite vandenį. Suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol jis ištirps.
4. Toliau mišinį kaitinkite nemaišydama, tik kartkartėmis pasukiodama puodą, kol susidarys tamsaus gintaro spalvos karamelė. Supilkite į ją vyną ir gerai išmaišykite. Gauta mase apšlakstykite morkų šiaudelius, papildomai juos apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita