Ingredientai
- Avinžirniai 530 g 2 mažos skardinės (po 265 g nuvarvintų) avinžirnių
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Petražolės 10 g
- Kuminai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Uoginės paprikos 1 žiupsnelis
- Miltai 4 valg. š. 4–5
- Sezamo sėklos 2 valg. š. 2–3
- Aliejus 500 ml kepimui
Kaip gaminti
1. Avinžirnius nuvarvinkite per tinklelį, gerai nukratykite.
2. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Petražoles nuplaukite ir nukratykite. Lapelius nuskinkite ir smulkiai supjaustykite.
3. Avinžirnius sutrinkite, įmaišykite svogūnus, česnakus, petražoles, pasūdykite, pagardinkite kuminais ir uoginėmis paprikomis. Įmaišykite miltus. Sudrėkintomis rankomis suformuokite nedidelius (maždaug graikinio riešuto dydžio) rutuliukus ir į kiekvieną įspauskite šiek tiek sezamų sėklų.
4. Puode įkaitinkite aliejų, jame 6–7 min. kepkite rutuliukus (kol gražiai apskrus), ištraukite ir sudėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų. Paskui sudėkite į dubenį ir galite tiekti.
Plačiau skaitykite: „Kulinarijos pamokėlė: ruošiame falafelius“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita