„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Falafeliai su humusu ir sezoninėmis daržovėmis

Falafeliai su humusu ir sezoninėmis daržovėmis
Falafeliai su humusu ir sezoninėmis daržovėmis / FeedMySister nuotr.
Skaitysiu vėliau

FeedMySister.com: Falafelių  nepavyksta pasigaminti iš konservuotų avinžirnių, todėl viskas prasideda viena diena anksčiau, kai užmerkiame avinžirnius. Atrodo, kad sudėtinga, bet pats gaminimas labai nesunkus, tėra keli etapai ir reikia tik suplanuoti, kada ką daryti.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Iš vakaro užmerkiame visus avinžirnius – ir skirtus humusui, ir falafeliams – iš viso 375 g.

2. Kitą dieną nuplauname avinžirnius – jų svoris turėtų padvigubėti. Pasveriame humuso dalį (125 g išbrinkę turėtų sverti 250 g) ir užpylę dideliu kiekiu vandens verdame. Verdant nugraibome putas, praėjus 5 minutėms nuo užvirimo beriame sodą ir vėl nugraibome putas. Avinžirnius verdame apie 30 minučių arba tol, kol paragavus jie sutirps burnoje.

3. Kai avinžirniai išverda, nukošiame, bet vandens, kuriame virė, neišpilame. Sutriname juos dar šiltus, tada įdedame humusui skirtus česnaką, kuminą, druską, tahini pastą ir supilame atgal apie 200 ml skysčio, kuriame virė avinžirniai. Sutriname iki vientisos, šilkinės masės. Ji turi būti pakankamai skysta. Aš naudoju elektrinio trintuvo antgalį, skirtą sriubai trinti, tada išeina vientisesnė masė. Supilame į dubenėlį ir uždengiame maistine plėvele, kuri turi liesti humuso paviršių – taip jis neapdžius. Atvėsus dedame į šaldytuvą, ten ir laikome.

4. Ruošiame falafelius. Į didelį elektrinio trintuvo indą sudedame stambiai sukapotą svogūną, česnako skilteles, mėtas, kuminą, kalendrą, žagrenį ir druską – pulsuojančiu režimu sukapojame iki smulkių gabaliukų. Suberiame išbrinkusius avinžirnius falafeliams (250 g išbrinkę turėtų sverti 500 g) ir vėl pulsuojančiu režimu išsukame iki vientisos masės – nereikia per daug ilgai.

5. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišome. Masę laikome šaldytuve iki to laiko, kai jau norėsime kepti (galima tą daryti ir kitą dieną).

6. Smulkiai susipjaustome daržoves ir, apšlakstę alyvuogių aliejumi, padedame į šalį.

7. Traukiame humusą iš šaldytuvo ir įspaudę pusės citrinos sultis, įpylę šaukštą alyvuogių aliejaus išmaišome iki vientisos masės. Dedame į lėkštę, kurioje pateiksite, dar šlakelis alyvuogių aliejaus ir užbarstome šiek tiek paprikos miltelių.

8. Iš falafelių masės rankomis suformuojame nedidelius rutuliukus. Įkaitiname aliejų ir patikrinę, ar jis jau tikrai įkaito, dedame falafelius ir kepame (jei jūsų viryklė su kaitlente, nustatę karštį prie žymos 7), kol tinkamai paruduos. Išgriebus dedame ant popierinio rankšluosčio, kuris sugertų riebalus.

9. Falafelius reikia valgyti karštus, todėl nedelsdami dedame į paruoštą lėkštę su humusu, užbarstome daržovėmis ir valgome.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.