Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. didelės
- Cukinijos 1 vnt.
- Moliūgai 100 g
- Patisonas 100 g
- Salierai 50 g pusė stiebo
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 100 g pusė saldžiosios
- Aitri paprika (gabaliukas) 10 g
- Petražolės 10 g šakelė žalių
- Faršas 200 g kiaulienos
- Sviestas 50 g
- Prieskoniai maltai mėsai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Krakmolas 1 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Bulvių prieskoniai 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Grietinėlė 70 ml
Kaip gaminti
1. Nuskustas ir perpus perpjautas bulves bei žiedais supjaustytą cukiniją (sėklas išimkite) apibarstykite bulvių prieskoniais.
2. Į maltą mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį. Formuokite kukulius ir dėkite ant kiekvienos bulvės puselės, o ant mėsos kukulio dar uždėkite po stambiai tarkuotos bulvės "kepurę“.
3. Šalia, toje pačioje skardoje, išdėliokite ir cukinijų žiedus. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, aliejumi išteptoje skardoje, pridengusi folija apie 40 min.
4. Kol kepa, paruoškite padažą: puodelyje, nedideliame kiekyje pasūdyto ir petražolėmis pagardinto vandens išvirkite po gabaliuką įvairių rudeninių daržovių (patisono, saliero, morkos, moliūgo, svogūno, paprikos, aitriosios paprikos ir kt.). Daržoves, kartu su vandeniu, kuriame virė, susmulkinkite elektriniu trintuvu. Įpilkite grietinėlėje ištirpinto sviesto, išmaišykite ir pavirkite apie 1 min.
5. Bulves su mėsa dėkite į lėkštę, šalia išdėliokite cukinijų žiedus. Į kiekvieną cukinijos žiedą įpikite daržovių padažo.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita