Ingredientai
- Svogūnai 700 g kokie 3 vnt. dideli
- Duona 1 riekės batonas
- Grietinėlė 100 ml neriebi
- Faršas 300 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Čiobreliai 1 arbat. š.
- Sultys 300 ml pomidorų
- aitriųjų paprikų padažas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1.Svogūnus nulupkite, 10 minučių pavirkite sūdytame vandenyje, išimkite ir šiek tiek ataušinkite.
2.Grietinėlėje pamirkykite batono riekelę ir įmaišykite į faršą. Pagardinkite grūstu česnaku, druska, pipirais ir čiobreliais.
3.Kiekvieną svogūną išilgai įpjaukite iki vidurio, tada atsargiai atskirkite sluoksnius. Į kiekvieną svogūnų sluoksnį įkrėskite truputį faršo ir sudėkite į sviestu išteptą skardą. Likusius svogūnų sluoksnius, kurių nepavyko pripildyti faršo, susmulkinkite.
4.Įmaišykite pomidorų sultis, aitriųjų paprikų padažą, druską, pipirus, cukrų ir čiobrelius. Mišinį supilkite ant svogūnų ritinėlių. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita