Ingredientai
- Fetos sūris 400 g
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogės 2 sauja po saujelę juodų ir žalių, be kauliukų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. tyro
- Raudonėliai 1 valg. š.
- Rozmarinai 1 žiupsnelis kelios šakelės
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 2 vnt. marinuotų
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sulčių
Kaip gaminti
- Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite žiupsnelį druskos ir pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų.
- Raudonėlius sumaišykite su rozmarinais ir aliejumi, įspauskite česnako skiltelę.
- Sūrį padalykite į dvi dalis ir sudėkite ant dviejų folijos arba kepimo popieriaus.
- Juos pagal skonį pagardinkite pipirais, pasūdykite ir apliekite paruoštu užpilu.
- Ant viršaus išdėliokite gerai nuvarvintas ir popieriniu rankšluosčiu nusausintas alyvuoges.
- Iš marinato išgriebtą aitriosios paprikos ankštį perpjaukite per pusę, gerai nusausinkite ir uždėkite ant sūrio.
- Folijos galus kruopščiai užlankstykite, dėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
- Skanu valgyti su pita.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita