Ingredientai
- Figos 5 vnt. didelės, šviežios
- Fetos sūris 150 g
- Grietinė 2 valg. š.
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Kumpis 3 riekės vytinto
Kaip gaminti
1. Fetą iki vientisos masės sutrinkite su grietine, tada pagal skonį įberkite druskos ir džiovintų bazilikų.
2. Vytintą kumpį supjaustykite mažais kubeliais.
3. Figas nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, figų viršūnėles įpjaukite kryžmai ir švelniai praskleiskite. Neįpjaukite figų iki galo, antraip jos visiškai išsižios – apačia turi likti sveika.
4. Į praskleistas figas berkite po truputį vytinto kumpio, tada krėskite fetos su bazilikais. Taip paruoštas figas išdėliokite šiek tiek riebalais pateptoje kepimo skardoje ir kepkite 10–12 min., kol sūris pradės lydytis ir figos suminkštės.
Kulinaro patarimas. Jeigu prekybos centre neradote šviežių figų, keiskite jas minkštomis džiovintomis, tik prieš gamindama patiekalą trumpai pamirkykite jas karštame vandenyje.
Nebūtina pjaustyti kumpio, jo plokštelę padalinkite į dvi dalis ir kryžmai apjuoskite feta įdarytas figas. Kad kumpio juostelės neišsižiotų, persmeikite jas mediniu iešmeliu.
Taip paruoštas figas skanu tiekti su gražgarsčių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita