Ingredientai
- Batonas 1 vnt. pusė
- Kumpis 200 g virto
- Čederio sūris 200 g aptepui
- Česnakai 1 skiltelės aptepui
- Sviestas 80 g aptepui
- Krienai 20 g gabalėlis šviežios šaknies - aptepui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - aptepui
- Pipirai 1 žiupsnelis baltieji pagal skonį - aptepui
- Citrinos 1 vnt. šlakelis sulčių
Kaip gaminti
1. Česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Nuvalytą krieno šaknį smulkiai sutarkuokite. Gautą masę sumaišykite su trupučiu citrinų sulčių.
2. Iš batono riekelių figūrine sausainių formele išspauskite stambias žvaigždes. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais, ta pačia formele išspauskite žvaigždes.
3. Paruoškite aptepą: čederį sutarkuokite ir sumaišykite su trintais česnakais bei tarkuotais krienais. Sviestą kiek pašildykite karščiui atspariame dubenėlyje, kad suminkštėtų, dėkite į sūrio masę ir gerai išsukite. Įberkite smulkintų šviežių petražolių, pagal skonį druskos, maltų baltųjų pipirų ir dar sykį gerai išsukite.
4. Pusę batono žvaigždžių aptepkite paruoštu aptepu, ant viršaus uždėkite po kumpio žvaigždutę ir užvožkite likusiomis figūrinėmis batono riekelėmis. Skanaukite užkąsdami šviežiomis daržovėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita