Ingredientai
- „Filo“ tešla: pakuotė šaldytos 1 vnt.
- Fetos sūris 250 g
- Špinatai 300 g švieži
- Parmezano sūris 50 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sviestas 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. „Filo“ tešlą atšildykite ne iki galo. Imkite vieną tešlos lakštą, dėkite ant kiek didesnio kepimo popieriaus lakšto, aptepkite lydytu sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį tešlos lakštą, taip pat aptepkite lydytu sviestu. Taip suporuokite likusius tešlos lakštus.
2. Fetą dubenyje sutrinkite šakute, sumaišykite su konditeriniu šluotele ar šakute paplaktu kiaušiniu.
3. Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, susmulkinkite.
4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų sviesto, suberkite smulkintus svogūnus, porą minučių pakepinkite. Sudėkite smulkintus špinatus ir kepkite dar porą minučių. Sumaišykite su fetos ir kiaušinių mase, pagal skonį krėskite ant dviejų susluoksniuotų tešlos lakštų, susukite nestorą ilgą ritinėlį, likusią tešlos dalį nurėžkite peiliu. Ritinėlį susukite, t. y. suformuokite apvalią bandelę. Tokias pačias bandeles pagaminkite iš likusios tešlos.
5. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 25–30 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita