Ingredientai
- Šaldyta filo tešla: (pakuotė) 1 vnt.
- Sviestas 150 g
- Moliūgai 400 g
- Cukrus 1 st. 0,5
- Sultys 1 st. apelsinų
- Apelsinai 1 vnt. didelis
- Citrinos 1 vnt.
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagal skonį
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis pagal poreikį - apibarstymui
Kaip gaminti
- Pirmiausia paruoškite moliūgų džemą. Nuluptą moliūgą supjaustykite gabalėliais.
- Citrinas ir apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su visomis žievelėmis supjaustykite kubeliais ir kartu su moliūgais sudėkite į puodą.
- Užpilkite apelsinų sultimis ir kaitinkite, kol moliūgai suminkštės.
- Pagal skonį įberkite cukraus, gvazdikėlių, cinamono, vanilinio cukraus.
- Maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps. Pavirkite dar 10 min, kad masė sutirštėtų.
- Filo tešlą pamažėle atšildykite šaldytuve.
- Imkite po lakštą (kitus palikite uždengtus drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų) ir kiekvieną aptepkite lydytu sviestu.
- Lakštus dėkite vieną ant kito, kol tešla pasibaigs.
- Ant sluoksniuotos tešlos krėskite moliūgų džemą, susukite voleliu, kraštelius suklijuokite riebalais.
- Vyniotinį klokite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita