Ingredientai
- Cukrus 170 g 70 g karamelei ir 100 g flanui
- Vanduo 3 valg. š.
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Grietinėlė 340 ml 32 proc. riebumo; flanui
- Pienas 300 ml flanui
- Kiaušiniai 3 vnt. dideli; flanui
- Kiaušinių tryniai 2 vnt. flanui
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. flanui
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
2. Imkite kepimo formą (pakankamo dydžio, kad lengvai tilptų ramekinės ar kokie kiti indeliai), pripilkite vandens – indelius vanduo turėtų apsemti maždaug iki pusės. Ir įkiškite į orkaitę.
3. Gaminame karamelę. Puodelyje sumaišykite cukrų, vandenį ir citrinos sultis. Kaitinkite viską ant vidutinės ugnies, iki cukrus pasidarys tamsios gintaro spalvos. Tai truks apie 5 min.
4. Ištraukite iš orkaitės kepimo formą kartu su ramekinėmis. Karamelę tolygiai supilstykite po indelius.
5. Gaminame flaną. Grietinėlę su pienu užvirkite. Dubenyje šluotele sumaišykite kiaušinius, trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Užvirus pienui su grietinėle, plona srovele nuolatos maišydami šluotele supilkite į kiaušinių plakinį. Šaukštu nuimkite susidariusias putas.
6. Gautąją masę tolygiai supilkite į indelius.
7. Kepkite apie 25–35 min. (tai vėl priklausys nuo jūsų kepimo formelių dydžio) – kepinys šiek tiek iškils ir paviršius gali lengvai paruduoti. Įkišus ir ištraukus peilį iš kepinio vidurio jis turi būti švarus.
8. Išimkite indelius, sudėkite ant grotelių. Peiliu pereikite per flano šonus.
9. Palikite visiškai atvėsti, o tuomet įdėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.