Ingredientai
- Miltai 850 g kvietinių
- Mielės 20 g šviežių
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Medus 1 valg. š. arba rudojo cukraus
- Druska 2 arbat. š. tešlai ir žiupsnelis stambios jūros druskos pabarstyti viršui
Kaip gaminti
1. Miltus persijokite, supilkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles, užpilkite 250 ml šilto vandens, sukrėskite medų arba suberkite cukrų, druską ir maišykite, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo.
2. Paruoštą tešlą dėkite į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite švariu audiniu ir palikite šiltai apie 15 minučių.
3. Pakilusią tešlą išminkykite, suvoliokite į rutulį, uždenkite ir leiskite pastovėti apie valandą.
4. Tuomet tešlą dar kartą išminkykite, padalykite į dvi dalis, iš abiejų iškočiokite maždaug centimetro storio ovalus.
5. Juos dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, užberkite rupios druskos, leiskite pastovėti apie 15 minučių, tada kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų