Ingredientai
- Kriaušės 1 vnt.
- Kumpis 80 g virtas
- Aliejus 3 valg. š.
- Rozmarinai 3 g vieno stiebelio
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis stambi jūros apibarstyti
Kaip gaminti
1. Tešla gaminama pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. Jį rasite čia: Itališka duona fokačija.
2. Pakilusią tešlą padalykite į keturias dalis.
3. Iš jų iškočiokite arba ištampykite pirštais maždaug 1 cm storio apskritus paplotėlius ir palikite pakilti apie pusvalandį.
4. Kriaušę nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdį ir supjaustykite gabaliukais.
5. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis.
6. Rozmariną nuplaukite, nuskabykite lapelius.
7. Į pakilusius paplotėlius įspauskite kumpio juosteles ir kriaušių gabaliukus, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite rozmarinais, maltais pipirais ir stambia jūros druska.
8. Duoną kepkite 250 laipsnių karštumo orkaitėje 8–10 minučių, iškepusius paplotėlius atvėsinkite.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų