Ingredientai
- Bazilikai 12 vnt. stiebelių
- Pomidorai 12 vnt. vyšniniai
- Aliejus 3 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. stambios jūros druskos apibarstyti
Kaip gaminti
1. Tešlą gaminkite pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. Jį rasite čia: Itališka duona fokačija.
2. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis.
3. Iš jų iškočiokite (arba ištempkite pirštais) maždaug 1 cm storio apvalius paplotėlius ir palikite apie pusvalandį.
4. Pomidorus nuplaukite, padalykite pusiau.
5. Bazilikus taip pat nuplaukite, lapelius nuskabykite ir suplėšykite.
6. Į pakilusius paplotėlius įspauskite pomidorų puseles ir bazilikus, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite šviežiai maltais pipirais, cukrumi ir stambia jūros druska.
7. Duoną kepkite 250 laipsnių karštumo orkaitėje 8–10 minučių, iškepusią ištraukite ir atvėsinkite.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų