Ingredientai
- Fetos sūris 1 vnt. Fetos tipo sūris „Fitaki“
- Aliejus 2 valg. š. graikinių riešutų
- Apelsinai 2 vnt.
- Vynas 2 valg. š. baltas sausas
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. 2-3 - čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų ar kt.
- Džiovinti pomidorai 6 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles (galite nulupti ir susmulkinti peiliu). Nuplautas, nusausintas šviežias prieskonines žoleles susmulkinkite. Džiovintus pomidorus apšlakstykite sausu baltuoju vynu, 10 minučių palikite, susmulkinkite.
- Fetos sūrį iš abiejų pusių aptepkite graikinių riešutų aliejumi. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Dėkite ant folijos. Ant viršaus suberkite smulkintus džiovintus pomidorus.
- Folijos kraštus viršuje suimkite ir suspauskite. Taip paruoštą sūrį dėkite ant grotelių, įtaisytų virš karštų žarijų. Vartydami kepkite iš abiejų pusių maždaug po 10 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita