Ingredientai
- Miltai 360 g kvietiniai
- Paprikos 1 vnt. nedidelė raudona
- Kepimo milteliai 3 arbat. š.
- Margarinas 80 g atvėsintas tirpintas
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 250 ml
- Fetos sūris 75 g
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovinti
- Soda 2 g 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Supjaustykite papriką mažais gabalėliais.
2. Dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda, supilkite margariną, plaktus kiaušinius, pieną, sukrėskite trupintą arba peiliu susmulkintą fetą, paprikos gabalėlius ir prieskonius. Tešlą minkykite kuo trumpiau, tuomet iškepęs batonas bus trapus.
3. Sukrėskite minklę į maždaug 1 l talpos margarinu išteptą pailgą skardą ir 50–60 minučių kepkite 175 laipsnių orkaitėje.
4. Kai batonas iškeps ir atvės, pjaustykite riekelėmis. Ant jų galite tepti sviesto, apsibarstyti mėgstamais žalumynais.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita