Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. kietai virtų - salotoms
- Kopūstai 1 st. 3/4 ilgo kinietiško - salotoms
- Pupelės 1 st. 3/4 ilgųjų žaliųjų ir 1/2 daigų - salotoms
- Morkos 1 st. 3/4 - salotoms
- Pomidorai 2 vnt.
- Agurkai 1 vnt. 0,5
- Bulvės 1 vnt. virta
- Kokosų pienas 1 st. iki 1 st. priklausomai kokio tirštumo padažo norėsite - riešutų padažui
- Žemės riešutai 300 g lengvai apkeptų - riešutų padažui
- Česnakai 2 skiltelės riešutų padažui
- Rudasis cukrus 1 valg. š. riešutų padažui
- Žalioji citrina 1 valg. š. sulčių - riešutų padažui
- Sojų padažas 1 valg. š. riešutų padažui
- Pipirai 1 valg. š. čili - pagal skonį - riešutų padažui
Kaip gaminti
Salotų paruošimas:
- Susmulkinkite ilgajį kinietišką kopūstą. Ilgąsias žaliąsias pupeles išvirkite ir supjausykite pailgais, maždaug 4 cm. pagaliukais.
- Supjaustykite griežinėliais morkas, apvirkite tačiau nepersistenkite, kad liktų traškios.
- Supjaustykite agurką griežinėliais, pomidorą skiltelėmis. Išvirkite bulvę bei supjaustykite nemažais kubeliais. Nepamirškite pupelių daigų.
- Viską dėkite į lekštę, apdeliokite kietai virtais kiaušiniais, supjaustytais į keturias dalis.
Padažo paruošimas:
- Sudėkite česnakus, apkepintus žemės riešutus, pusę dalies kokoso pieno, pagal skonį čili pipirų, cukrų, laimo vaisiaus sultis, sojos padažą į trintuvę, viską gerai sumaišykite. Į puodą sudėkite gautą masę bei likusį kokoso pieną ir maišykite ant vidutinio karščio kol užvirs.
Keletas patarimų:
Jei padažas per tirštas visada galite jį praskiesti panaudojus truputėlį vandens. Patiekite gado – gado padažą užpildami ant salotų, kol jis dar šiltas. Jei spėjo atšalti, visada galima pašildyti. Jei Jums liko gado – gado padažo, nepergyvenkite, dėkite jį į kamerą ar šaldytuvą ir panaudokite jį kaip padažą, galbūt kitiems patiekalams.
Skaitytojos receptas
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indonezijos