Ingredientai
- Makaronai 200 g stambių
- Aliejus 1 valg. š.
- Šaldyti žirneliai 200 g
- Pomidorai 200 g
- Kukurūzai 1 vnt. nedidelis indelis
- Sūris 200 g tepamojo sūrelio su prieskoniniais žalumynais
- Petražolės 20 g lapelių
- Pienas 6 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukštai citrinų sulčių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (į jį reikėtų įpilti šaukštą aliejaus, tada makaronai nesulips). Išvirtus iš karto nukoškite ir paskleistus ataušinkite.
2. Žaliuosius žirnelius suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 min. Vandenį nupilkite, žirnelius ataušinkite ir sumaišykite su nuvarvintais kukurūzais, skiltelėmis supjaustytais pomidorais, makaronais.
3. Paruoškite užpilą: sūrelį ištrinkite su pienu, citrinų sultimis, suberkite smulkintus petražolių lapelius, jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. Padažą sukrėskite ant paruoštos mišrainės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita