Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Gaiviai rūgštūs citrininiai kvadratėliai

Citrininiai kvadratėliai
Citrininiai kvadratėliai / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Kuo dažnai skundžiasi išrankūs skanumynų mėgėjai? Skamba kiek paradoksaliai, bet tuo, jog saldumynas pernelyg saldus. Tokiu atveju verta ragauti desertų, kuriuose maloniai justi citrinų aromatas ir maloni rūgštelė, atsverianti skanėsto saldumą. Būtent tokius pageidavimus išpildantį skanėstą ir siūlome kepti!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausiai pasigaminkite tešlą pagrindui. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą, cukrų ir druską. Nepaliaudami maišyti supilkite tešlai reikalingą trynį, vanilės ekstraktą bei sukite, kol jie susijungs su kitais ingredientais. Suberkite ir miltus, švelniai išmaišykite, kad nebeliktų sausų ingredientų.

2. Nedidelę (maždaug 20x20 ar 18x22 cm) kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą ir išlyginkite bei suspauskite, kad tolygiai pasiskirstytų. Dėkite į iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 25–30 min., kol šonai taps rusvi, tačiau vidurys vis dar šviesus. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite, o tuo metu nedelsdami paruoškite viršaus masę.

3. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite citrinos sultis, trečdalį viršui skirto cukraus, druską ir vanilės ekstraktą. Ant vidutinės kaitros užvirinkite ir pakaitinkite, kol ištirps cukrus.

4. Kitame dubenyje iki baltumo išsukite kiaušinį, trynius ir likusį cukrų. Nepaliaudami intensyviai maišyti į šį cukraus ir kiaušinių mišinį labai plona srovele supilkite karštą citrininį cirupą, intensyvus maišymas ir plonytė srovelė užtikrins, jog viskas nepavirs kiaušiniene. Galiausiai šią masę vėl supilkite į tą patį prikaistuvį ir pakaitinkite kelias minutes ant nedidelės ugnies, kol masė sutirštės.

5. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 °C. Išvirtą citrininę masę supilkite ant jau iškeptos tešlos, išlyginkite ir vėl dėkite kepti į orkaitę apie 12–14 min. Neišsigąskite, jei citrininė masė viduryje dar kiek judės pajudinus skardą. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.

6. Pabarstykite skanėstą cukraus pudra ir pjaustykite kvardatėliais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.