Ingredientai
- Imbieras 1 vnt. 6cm šaknis
- Agurkai 1 vnt. ilgavaisis
- Citrinos 3 vnt. geltonos arba žaliosios
- Cukraus sirupas 10 valg. š.
- Vanduo 1500 ml gazuotas
- Ledas: 1 sauja
Kaip gaminti
- Į ąsotį sudėkite ledą, tarkuotus imbierus, agurko griežinėlius.
- Išspauskite dviejų žaliųjų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite. Griežinėliais supjaustykite likusią žaliąją citriną ir sumeskite į ąsotį. Užpilkite gazuotu vandeniu.
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
♦ ♦ ♦
Mariaus Žičio nuotr. / Aviečių arbata |
Mariaus Žičio nuotr. / Ledinė kava su prieskoniais |
3. Ledinė kava su prieskoniais
Mariaus Žičio nuotr. / Šalta obuolių ir mėtų arbata |
4. Šalta obuolių ir mėtų arbata
Fotolia nuotr. / Graikiška frappe |
Mariaus Žičio nuotr. / Džiulepas „Egipto piramidės“ |
6. Džiulepas „Egipto piramidės“
Mariaus Žičio nuotr. / Ananasų frapė |
Mariaus Žičio nuotr. / Arbūzo kokteilis |
Mariaus Žičio nuotr. / Kokteilis su melionais |
Mariaus Žičio nuotr. / Mėtų gira |
10. Mėtų gira