6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Gaivinamės! 10 gardžių gėrimų

Agurkų ir imbierų limonadas
Agurkų ir imbierų limonadas / Mariaus Žičiaus nuotr.
Skaitysiu vėliau

1. AGURKŲ IR IMBIERŲ LIMONADAS

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Į ąsotį sudėkite ledą, tarkuotus imbierus, agurko griežinėlius.
  2. Išspauskite dviejų žaliųjų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite. Griežinėliais supjaustykite likusią žaliąją citriną ir sumeskite į ąsotį. Užpilkite gazuotu vandeniu.

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

♦ ♦ ♦

 

Mariaus Žičio nuotr. / Aviečių arbata
Mariaus Žičio nuotr. / Aviečių arbata

2. Aviečių arbata

 

 

 

 

 

Mariaus Žičio nuotr. / Ledinė kava su prieskoniais
Mariaus Žičio nuotr. / Ledinė kava su prieskoniais

3. Ledinė kava su prieskoniais

 

 

 

 

 

Mariaus Žičio nuotr. / Šalta obuolių ir mėtų arbata
Mariaus Žičio nuotr. / Šalta obuolių ir mėtų arbata

4. Šalta obuolių ir mėtų arbata

 

 

 

 

 

Fotolia nuotr. / Graikiška frappe
Fotolia nuotr. / Graikiška frappe

5. Graikiška frappe

 

 

 

 

 

Mariaus Žičio nuotr. / Džiulepas „Egipto piramidės“
Mariaus Žičio nuotr. / Džiulepas „Egipto piramidės“

6. Džiulepas „Egipto piramidės“

 

 

 

 

 

Mariaus Žičio nuotr. / Ananasų frapė
Mariaus Žičio nuotr. / Ananasų frapė

7. Ananasų frapė

 

 

 

 

 

Mariaus Žičio nuotr. / Arbūzo kokteilis
Mariaus Žičio nuotr. / Arbūzo kokteilis

8. Arbūzo kokteilis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičio nuotr. / Kokteilis su melionais
Mariaus Žičio nuotr. / Kokteilis su melionais

9. Kokteilis su melionais

 

 

 

 

 

Mariaus Žičio nuotr. / Mėtų gira
Mariaus Žičio nuotr. / Mėtų gira

10. Mėtų gira

 

 

 

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.