Ingredientai
- Pomidorai 2 kg gerai prinokusių, be odelių, stambiai supjaustytų
- Česnakai 2 skiltelės stambiai sukapotos
- Salierų stiebai 6 vnt. supjaustyti plonais griežinėliais
- Svogūnai 1 vnt. stambiai supjaustytas
- Arbūzas 400 g minkštimo, be žievės ir be sėklų
- Pomidorų sultys 150 ml arba tyrės
- Alyvuogių aliejus 150 ml
- Duona 150 g šviesios, be plutos, stambiai patrupintos; taip pat dar kelios riekės patiekimui
- Bazilikai 3 vnt. šakelės
- Actas 2 valg. š. raudonojo vyno
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Šiai sriubai pagaminti prireiks elektrinio trintuvo su nemažu indu arba įmerkiamo elektrinio trintuvo (su pastaruoju darbuotis netgi patogiau). Visus ingredientus, išskyrus aliejų, actą ir trečdalį bazilikų, dėkite į puodą ar smulkintuvo indą ir gerai sutrinkite. Pabaigoje supilkite ir aliejų bei actą ir dar kiek pamaišykite. Dėkite į šaldytuvą, kad sriuba atvėstų.
2. Kai sriuba kiek pastovės šaltai, galite ją tiekti, tik prieš tai patikrinkite, ar netrūksta druskos, pipirų.
3. Papuoškite kiekvieną porciją likusiais bazilikų lapeliais ir tiekite su duona ar duonos skrebučiais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Sriubos