Ingredientai
- Avokadai 1 vnt.
- Krevetės 70 g šaldytos, lukštentos
- Pomidorai 2 vnt. nedideli
- Alyvuogės 40 g juodosios, be kauliukų
- Salotos 100 g
- Baltojo vyno actas 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, išskobkite avokado minkštąją dalį taip, kad liktų tik žievelė. Dalį minkštosios dalies supjaustykite kubeliais (o likusią dalį pagal poreikį: suvalgykite arba panaudokite kitam gaminiui).
2. Lukštentas krevetes pavirkite 2–3 min. vandenyje (galima ir mikrobangėje užpylus jas vandeniu). Baigus virti išgrėbkite iš vandens ir užpilkite vyno actu, cukrumi bei druska.
3. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais. Iš pomidorų išimkite sėklas (bei likusią skystąją dalį) ir supjaustykite kubeliais. Salotas suplėšykite nedideliais gabaliukais. Viską sudėję į krevetes užpilkite vyno acto marinatu bei alyvuogių aliejumi ir paskaninkite pipirais.
Salotas išmaišykite, dėkite į avokado puseles ir skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita