Ingredientai
- Kopūstai 0,5 vnt. nedidelio, pašalintais viršutiniais lapais, išpjautu kotu ir supjautyto juostelėmis
- Raudongūžis kopūstas 0,5 vnt. nedidelio, pašalintais viršutiniais lapais, išpjautu kotu ir supjautyto juostelėmis
- Druska 1 valg. š.
- Špinatai 1 sauja didelė, be kotelių, supjausytų juostelėmis
- Žalioji citrina 2 vnt. išspaustos sultys
- Garstyčios 1 valg. š. Dižono ar kitų mėgstamų
- Kuminai 0,5 arbat. š. maltų
- Aliejus 1 valg. š. geriausiai tinka žemės riešutų, jei jo neturite, keiskite kitu mėgstamu šalto spaudimo, tačiau švelnesnio skonio
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Žemės riešutai 100 g nesūdytų, pakepintų, stambiai sukapotų
Kaip gaminti
1. Dideliama dubenyje gerai išmaišykite abiejų rūšių kopūsto juosteles su druska, tada perkelkite į didelį sietą ar koštuvą ir leiskite taip pabūti porą valandų – per tą laiką kopūstai suminkštės. Nesijaudinkite, vėliau kopūstai tikrai nebus per sūrūs.
2. Berkite suminkštėjusius kopūstus atgal į dubenį, sudėkite špinatus.
3. Kitame mažesniame dubenyje sumaišykite žaliųjų citrinų (laimo) sultis, garstyčias, kuminą. Į šį mišinį plona srovele pilkite aliejų ir nuolatos maišykite, turite gauti emulsiją primenantį padažą.
4. Pilkite padažą ant salotų, išmaišykite, berkite žemės riešutus ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį (o gal norėsis ir daugiau druskos – ragaukite). Salotas galima valgyti iškart, o šaldytuve pabuvę jų likučiai bus skanūs ir kitą dieną.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai