Ingredientai
- Salotos 200 g tiks sviestinės, ledkalnio ir pan.
- Krevetės 100 g sūdytų
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Parmezano sūris 100 g tarkuoto
- Ananasai 100 g konservuotų
- Kukurūzai 100 g konservuotų
- Majonezas 2 valg. š. padažui
- Jogurtas 2 valg. š. natūralaus - padažui
- Sultys 1 arbat. š. citrinų
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. žiupsnelis - padažui
- Česnakai 2 skiltelės
Kaip gaminti
- Salotas nuplaukite, suplėšykite ir gražiai išdėliokite į dvi lėkštes.
- Jei gaminsite salotas didesnei kompanijai, imkite daugiau produktų ir dėliokite į tiek lėkščių, kiek reikės. Šių salotų geriau nemaišyti viename dubenyje - ne taip gražiai atrodys.
- Kiaušinius išvirkite, padalinkite į kelias dalis ir taip pat išdėliokite lėkštėse. Į tas pačias lėkšte dėliokite krevetes, gabalėliais pjaustytus ananasus, įberkite konservuotų kukurūzų, tarakuotą parmezano sūrį.
- Dubenėlyje paruoškite padažą: sukrėskite majonezą, jogurtą, supilkite citrinų sultis, suberkite prieskonius, trintas česnako skilteles. Gerai išmaišykite.
- Salotas apšlakstykite padažu prieš pat tiekdamos į stalą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita