Ingredientai
- Apelsinai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Alyvuogės 50 g saujelė - be kauliukų
- Pomidorai 2 vnt.
- Avokadai 1 vnt. didelis
- Svogūnai 1 vnt. baltasis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 arbat. š. pagal skonį - kapotų
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejus 150 ml užpilui
- Medus 1 valg. š. užpilui
- Actas 50 ml raudonojo vyno acto - užpilui
- Mandarinai 2 vnt. užpilui
Kaip gaminti
1. Apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite lėkštėse.
2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.
3. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų, ir supjaustykite kubeliais.
4. Svogūną nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais ir truputį pamaigykite, kad išsiskirtų sultys, o svogūnas suminkštėtų.
5. Visas daržoves išdėliokite ant apelsinų, berkite alyvuogių, kapotų petražolių, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
6. Paruoškite užpilą: mandarinus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, išskirstykite skiltelėmis, jas sumeskite į plakti skirtą indą, supilkite aliejų, medų, vyno actą ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita