Ingredientai
- Salotos 50 g Saujelė įvairių nedidelių traškių salotų lapelių
- Kriaušės 1 vnt. didelė gerai prinokusi
- Graikiniai riešutai 40 g
- Sūris 200 g mėlynųjų pelėsių
- Citrinos 1 vnt. šaukštas citrinos sulčių ir užpilui šaukštas citrinos sulčių
- Aliejus 2 valg. š. užpilui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir užpilui taip pat
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį ir užpilui taip pat
- Cukrus 1 arbat. š. užpilui; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, suberkite į sandarų indą ir dviem valandoms padėkite į šaldytuvą – bus traškesnės.
2. Kriaušę nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
3. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
4. Salotas išdėliokite į kelis dubenėlius, ant viršaus dėkite kriaušių ir sūrio gabalėlių, berkite riešutus. Salotas pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu, paruoštu iš citrinų sulčių, aliejaus, žiupsnelio cukraus ir pipirų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita