Ingredientai
- Salotos 1 vnt. gūžinės („Iceberg“)
- Avokadai 1 vnt. gerai prinokusio
- Lašiša 200 g sūdytos filė
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio mėlynasis - užpilui
- Citrinos 1 vnt. užpilui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. užpilui
- Garstyčios 2 valg. š. užpilui
- Medus 2 valg. š. pagal skonį - užpilui
- Druska 1 žiupsnelis užpilui
Kaip gaminti
- Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje.
- Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę.
- Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais žiedais ir berkite į dubenį. Išspauskite citrinų sultis ir supilkite ant svogūnų, įpilkite aliejų, sukrėskite medų, garstyčias, pasūdykite. Gerai išmaišykite, paminkykite svogūnus šaukštu, kad taptų minkštesni, išskirtų sulčių.
- Užpilu apšlakstykite salotas ir galite tiekti. Šios salotos ypač tinka su orkaitėje keptomis bulvėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita