Ingredientai
- Salotos 200 g įvairių lapinių salotų
- Vyšnios 150 g
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g
- Graikiniai riešutai 50 g
- Medus 1 arbat. š. skysto
- Švelnus garstyčių padažas su grūdeliais 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Iš medaus, garstyčių ir alyvuogių aliejaus sumaišykite padažą, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas.
3. Vyšnias supjaustykite puselėmis, išgliaudykite kauliukus.
4. Sūrį supjaustykite kubeliais, susmulkinkite graikinius riešutus.
5. Tiekdama salotas, ant viršaus išdėliokite vyšnių puseles ir sūrio kubelius, užberkite smulkintų riešutų. Apšlakstykite medaus ir garstyčių padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita