Ingredientai
- Ananasai 1 vnt. šviežias nedidelis, želės įdarui
- Druska 1 žiupsnelis papločiui
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys papločiui
- pakelis papločiui 1 vnt.
- Miltelinis cukrus 100 g papločiui
- Miltai 200 g papločiui
- Sviestas 150 g papločiui
- Sultys 250 ml ananasų, želės įdarui
- Cukrus 5 valg. š. želės įdarui
- Želė 18 g želės įdarui
- Kokosų drožlės 1 valg. š. papuošimui
Kaip gaminti
1. Nuluptą ananasą susmulkinkite kubeliais ir apibarstykite dviem šaukštais cukraus.
2. Dubenyje iš papločiui gaminti skirtų produktų suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
3. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite kiek didesnio skersmens nei pasirinkta apvali kepimo forma lakštą. Įtieskite jį į formą taip, kad krašteliai dailiai priglustų prie formos sienelių. Ant viršaus užtieskite kepimo popieriaus lakštą, užberkite džiovintų žirnių ir šaukite į 180 ºC karštumo orkaitę. Kepkite apie 25 min. Ištraukusi nupilkite žirnius, nuimkite kepimo popierių ir palikite, kad atvėstų.
4. Nuo ananasų nupilkite susidariusias sultis, tolygiai paskleiskite juos ant atvėsusio pyrago pagrindo.
5. Paruoškite želė: į puodą supilkite ananasų sultis, suberkite likusį cukrų, želė miltelius ir išmaišykite. Užvirinusi apie minutę pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies. Dar šiltą masę tolygiai paskirstykite ant ananasais apibarstyto pagrindo ir palikite, kad sustingtų.
6. Tiekdama puoškite kokosų drožlėmis.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita