Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Miltai 150 g
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Morkos 1 vnt.
- Kukurūzai 2 valg. š. konservuotų
- Cukinijos 1 vnt. 0,5 jaunos
- Apelsinai 1 vnt. sulčių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 50 ml
Kaip gaminti
- Nuplautą brokolį susmulkinkite. Nuluptą cukiniją ir nuskustą morką sutarkuokite.
- Iš marinato išgriebtus konservuotus kukurūzus gerai nuvarvinkite. Visas smulkintas daržoves sumaišykite.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, kelis šaukštus šviežių apelsinų sulčių, suplakite.
- Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir dar šiek tiek paplakite.
- Po šaukštą įmaišykite miltus. Į gautą masę sudėkite smulkintas daržoves, gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus.
- Tešlą kabinkite šaukštu ir joje formuokite apvalius blynelius.
- Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Apšlakstykite šviežių apelsinų sultimis arba lydytu sviestu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita