Ingredientai
- Avokadai 3 vnt. prinokę
- Kokosų pienas 150 ml kuo riebesnis, tuo geriau
- Citrinos 0,5 vnt. išspaustos sultys
- Medus 3 valg. š. skysto; arba klevų, agavų sirupo ar kitokio saldiklio
- Druska 1 žiupsnelis
- Mėtos 1 sauja šviežių
Kaip gaminti
1. Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir triname iki vientisos masės. Jei trūksta saldumo ar rūgštumo, papildomai dedame medaus ar citrinos sulčių.
2. Imame indą (forma nėra svarbi: jei darote didesnį kiekį, puikiai tiks pailga kepimo forma, jei mažesnį – bus labai gerai ir paprastas dubenėlis), jį išklojame kepimo popieriumi ir pilame gautą ledų masę, paviršių išlyginame.
3. Dedame į šaldiklį, laikome mažiausiai 4–5 valandas. Prieš valgydami išimame iš šaldiklio ir leidžiame atšilti bent 15–20 minučių.
4. Ledus valgome vienus arba su braškėms, trešnėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis, vaisiais, gardiname medumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis