Ingredientai
- Miltai 480 g šokoladiniam biskvitui
- Cukrus 700 g 300 g šokoladiniam biskvitui, 250 g varškės ir grietinėlės sluoksniui, 150 g trintų persikų sluoksniui
- Kiaušiniai 4 vnt. (M dydžio), kambario temperatūros; šokoladiniam biskvitui
- Grietinėlė 680 g 360 g šokoladiniam biskvitui ir 320 g varškės ir grietinėlės sluoksniui
- Kakava 16 g šokoladiniam biskvitui
- Varškė 400 g varškės ir grietinėlės sluoksniui
- Želatina 67 g 37 g varškės ir grietinėlės sluoksniui ir 30 g trintų persikų sluoksniui
- Persikai 480 g konservuotų, grynojo svorio; trintų persikų sluoksniui
Kaip gaminti
Iškepkite šokoladinį biskvitą:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi iki vientisos masės.
3. Į išplaktus kiaušinių trynius su cukrumi dėkite miltų ir kakavos. Viską išmaišykite.
4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į paruoštą masę.
5. Į norimos formos kepimo formą (idealu – 24 cm skersmens) supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.
6. Kepkite 35–45 minutes.
7. Iškeptą biskvitą palikite atvėsti kepimo formoje.
Paruoškite varškės ir grietinėlės sluoksnį:
1. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite cukrų.
2. Grietinėlę išplakite iki standžios masės ir sumaišykite su varške.
3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
4. Paruoštą želatiną supilkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.
Paruoškite trintų persikų sluoksnį:
1. Į persikus supilkite cukrų ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, palikite kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną, nuolat maišant, ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
3. Paruoštą želatiną supilkite į trintų persikų masę ir gerai išmaišykite.
Suformuokite tortą:
Ant atvėsusio biskvito į tą pačią kepimo formą įdėkite varškės ir grietinėlės kremą, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą 20–30 min., kad sustingtų. Kai sluoksnis sustings, supilkite trintus persikus ir dėkite į šaldytuvą 2 val., kad vėl sustingtų. Sustingusį tortą apibarstykite šokolado drožlėmis ar kakava, papuoškite šviežiomis uogomis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos