Ingredientai
Kaip gaminti
1. Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Puode užvirinkite 1 l vandens, įmaišykite cukrų.
2. Karštą sirupą supilkite ant uogų, palaukite, kol atvės. Paragaukite. Jei kompotas išėjo rūgštokas, įmaišykite dar cukraus, jei per saldus – įspauskite citrinų sulčių. Uždenkite indą ir palaikykite šaltai bent 3 valandas.
3. Į stiklinį puodelį įmeskite ledukų, įpilkite kompoto, papuoškite serbentų kekėmis ir citrinų griežinėliais.
Pagaminsite per 10 min. (šaldymo laikas 3–4 val.).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita