Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt. arba 6 – biskvitui
- Cukrus 1 st. biskvitui, 1 valg. š. – biskvitui sulaistyti ir 3 valg. š. – pertepti
- Miltai 1 st. biskvitui
- Vanduo 100 ml biskvitui sulaistyti
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių – biskvitui sulaistyti
- Grietinėlė 420 ml pertepti
- Citrinų rūgštis 1 žiupsnelis pertepti
- Varškė 2 vnt. 2 pakeliai desertinės plombyrinės varškės – pertepti
- Želė 1 vnt. santykiu – po pusę pakelio persikų ir vyšnių skonio + 500 ml vandens – pertepti
- Persikai 1 vnt. didelis indelis konservuotų persikų arba ananasų
Kaip gaminti
1. Pirmiausia iškepkie biskvitą. Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Tuomet iki purumo išplakite trynius su cukrumi, kol cukrus ištirps ir masė padvigubės bei pašviesės. Atsargiai įmaišykite miltus ir baltymus. Sukrėskite paruoštą tešlą į formą ir 20–30 min. kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir padalykite į tris dalis.
2. Pasiruoškite pertepimą: grietinėlę su cukrumi ir citrinų rūgštimi išplakite iki standumo, sudėkite varškę ir per burokinę tarką sutarkuotą želė.
3. Formuokite tortą: perpjautus biskvitus sulaistykite vandens, citrinos ir cukraus sirupu. Dėkite sulaistytą biskvitą, ant jo užtepkite kremo, paskui dėkite kubeliais supjaustytus persikus, vėl biskvitą, užtepkite kremo, išdėliokite persikus ir uždenkite juos biskvitu. Tortą kelias valandas laikykite šaldytuve.
4. Papuoškite tortą vaisiais, baltymų kremu arba cukraus mase. (Mano tortukas papuoštas baltymų kremu ir iš cukraus masės padarytais papuošimais.)
Receptą atsiuntė Donata Žūkienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita