Ingredientai
- Sausainiai 200 g avižiniai
- Graikiniai riešutai 50 g
- Sviestas 100 g
- Kondensuotas pienas 200 g sutirštintas pienas
- Maskarponės sūris 250 g
- Varškė 250 g
- Grietinėlė 500 g riebi
- Grietinė 250 g jogurtinė
- Persikai 500 g konservuoti
- Uogos:(Šaldytos ar šviežios avietės, braškės) 250 g
- Vanilinis cukrus 3 valg. š.
- Cukrus 6 valg. š.
- Moliūgai 300 g tarkuotas, virtas
- Apelsinai 2 vnt.
- Vynuogės 1 sauja
- Spanguolės 1 st. saujelė
- Želatina 6 valg. š.
- Želė 1 vnt. pakelis - kivių
- Žalioji citrina 1 vnt. laimas
Kaip gaminti
- Sumalkite sausainius su riešutais.
- Išlydytą sviestą sumaišykite ir trumpai užvirkite su sutirštintu pienu (100 g).
- Išminkykite, sudėkite į torto formą, išlyginkite ant dugno ir pakepkite apie 12 minučių. Torto pagrindas būna kietas – tokio ir reikia.
- Grietinę trumpai paplakite su 2 šaukštais vanilinio cukraus ir 4 šaukštais cukraus. Ją sumaišykite su kitais pieno produktais. Dar įspauskite žaliosios citrinos (laimo) sulčių.
- Paimkite apie 200 ml persikų sirupo ir jame pagal instrukciją paruoškite želatiną. 2/3 supilkite į baltą masę, o kitą palikite geltonam kremui.
- Moliūgų tyrę (sutarkuotą ir pavirtą 10 minučių moliūgą) sumaišykite plakikliu su 3 konservuotais persikais ir 100 g sutirštinto pieno, vieno apelsino sultimis, šaukštu vanilinio cukraus ir, jei norisi, 2 šaukštais cukraus, galite įspausti laimo sulčių. Išmaišykite gerai, supilkite likusią želatiną, išmaišykite.
- Tortinės kraštus apdėkite persikais, uogomis, įpilkite baltos masės, trumpai pašaldykite, dėkite pjaustytų persikų, į tarpus pilkite uogų. Trumpai pašaldykite ir vėl užpilkite baltu kremu. Tuomet palaikykite šaldytuve, kol paviršius bus tikrai sustingęs.
- Tuomet pilkite geltoną kremą. Užšaldykite.
- Puoškite vaisias ir uogomis pagal savo norus, užliekite „ežerą“ kivių skonio žele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Velykų skanėstas“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita