Ingredientai
- Sausainiai 160 g pvz., Selga, susmulkintų; apačiai
- Cukrus 40 g apačiai
- Sviestas 100 g ištirpinto; apačiai
- Druska 1 žiupsnelis apačiai
- Kiaušinio baltymas 3 vnt. dideli; įdarui
- Kondensuotas pienas 1 vnt. skardinė saldinto; įdarui
- Citrinos žievelė 1,5 arbat. š. žaliosios; įdarui
- Citrinos sultys 150 ml žaliųjų
- Grietinėlė 170 ml riebios; patiekimui
- Cukraus pudra 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175C laipsnių temperatūros.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite sausainių trupinius, cukrų, druską. Supilkite lydytą sviestą ir darsyk permaišykite, kol visi sausieji ingredientai susimaišys su sviestu. Gautus riebius trupinius pilkite į apvalią kepimo formą (idealu – nuimamais kraštais) ir labai gerai suspauskite suformuodami savotišką dubenėlį su nedidukais krašteliais. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 10 min. – kol švelniai parus. Dėkite kur nors į šalį, kad kiek atvėstų, o tuo metu paruoškite įdarą.
3. Į nemažą dubenį berkite citrinos žieveles, pilkite kiaušinių baltymus ir elektriniu ar rankiniu plakikliu išplakite iki baltų standžių putų (užtruksite 4–5 min.). Supilkite kondensuotą pieną ir plakite dar beveik tiek pat, kol masė vėl taps puri. Supilkite žaliųjų citrinų sultis ir švelniai išmaišykite, kol susimaišys.
4. Gautą purią citrininę masę pilkite į jau pakeptą sausainių „dubenėlį“ ir vėl dėkite į orkaitę dar 10 min., stebėkite, kad viršus nepradėtų ruduoti – to nereikia. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti, o tada dėkite į šaldytuvą bent porai valandų.
5. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir apdėliokite pyragą kaip tik jums patinka, idealu, jei pyragas su grietinėle dar pašals bent valandą.
Šaldytuve šį skanėstą galima laikyti iki 5 dienų.