Ingredientai
- Miltai 170 g tešlai
- Sviestas 115 g šalto; tešlai
- Česnako milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Vanduo 3 valg. š. reguliuokite pagal poreikį; tešlai
- Druska 0,5 arbat. š. įdarui ir dar žiupsnelis tešlai
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis tešlai
- Pomidorai 300 g nesunokusių; įdarui
- Kietasis sūris 2 valg. š. tarkuoto; įdarui
- Ožkų pieno sūris 80 g kreminio; įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. raudonėlių, bazilikų, petražolių
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. aptepimui
Kaip gaminti
1. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir česnakų milteliais.
2. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į miltus ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sviesto gabaliukų. Įpilkite kelis šaukštus šalto vandens ir suspauskite tešlą į rutulį. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.
3. Kol tešlą bręs šaldytuve, pomidorus supjaustykite 3-4 mm griežinėliais, apibarstykite druska, gerai permaišykite ir palikite pastovėti 30 minučių, kad druska ištrauktų iš pomidorų sultis. Po 30 minučių pomidorus perplaukite po tekančiu vandeniu ir gerai nusauskinkite.
4. Subrendusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto darbastalio ir iškočiokite apie 25 cm skersmens apskritimą. Apskritimo vidurį pabarstykite 1 šaukštu kietojo sūrio palikdami tešlos kraštus laisvus (juos reikės vėliau užlenkti, kaip matote nuotraukoje). Ant sūrio sudėkite pusę pomidorų, ant pomidorų – trupintą ožkos sūrį, žoleles, likusį kietąjį sūrį ir ant viršaus likusius pomidorus. Pomidorus dar galite pagardinti pipirais. Tešos kraštus užlankstykite. Patepkite su šlakeliu vandens paplaktu kiaušinio tryniu.
5. Galetę kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių arba kol gražiai apskrus. Skani šilta ir šalta.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų