Ingredientai
- Kopūstai 10 vnt. garbanotųjų kopūstų lapų
- Kumpis 300 g virto
- Ryžiai 200 g geriau apvalių
- Sviestas 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Aliejus 2 valg. š.
- Pomidorai 2 vnt. švieži
Kaip gaminti
1. Garbanotųjų kopūstų lapus apvirkite pasūdytame vandenyje, kad suminkštėtų. Nuvarvinkite ir palikite ataušti. Paskui kietąją lapo dalį išpjaukite arba sutraiškykite.
2. Ryžius išvirkite, į karštus sudėkite sviestą ir palikite ataušti. Kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais, kiaušinius išplakite su druska ir pipirais. Ataušusius ryžius sumaišykite su kiaušinių plakiniu, suberkite kumpio kubelius.
3. Ant kiekvieno kopūstų lapo uždėkite po kelis šaukštus įdaro ir sulankstykite vokeliu. Paruoštus balandėlius iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, paskui sudėkite į puodą, įpilkite 300 ml vandens ar sultinio ir ant nedidelės ugnies troškinkite 30 min.
4. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į puodą su balandėliais kelios minutės prieš nukeliant nuo ugnies.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita