Ingredientai
- Porai 1 vnt. didelis, nupjautais kietais žaliais lapais
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. 500–600 g svorio
- Daržovių sultinys 500 ml arba vandens
- Pupelės 1 st. virtų baltųjų (tinka ir konservuotos)
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis kapotų šviežių
- Čiobreliai 1 žiupsnelis kapotų šviežių
Kaip gaminti
1. Plonais žiedais supjaustykite porą, žiedinį kopūstą padalinkite žiedynais.
2. Plačiame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, sudėkite porus ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės – apie 5 min. Į puodą suberkite ir kopūsto žiedynus, išmaišykite ir pakepinkite 5 min.
3. Į puodą supilkite vandenį, uždenkite ir virkite tol, kol žiediniai kopūstai bus tokie minkšti, kad nesunkiai juos sutrintumėte šakute. Į virimo pabaigą suberkite pupeles (saujelę pasilikite atsidėję), pakaitinkite, kad ir pupelės būtų karštos, o tada nukelkite puodą nuo kaitros ir įmerkiamu elektriniu trintuvu sutrinkite viską iki vientisos tyrės, jei pernelyg tirštą, galite įpilti dar verdančio vandens.
4. Berkite druskos, negailint – pipirų, taip pat kapotų rozmarinų ar nuskabytų čiobrelių lapelių. Pateikdami į kiekvieną dubenėlį dar įberkite pasiliktųjų pupelių ir pašlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi. Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos