Ingredientai
- Sviestas 125 g šaltas - tešlai
- Miltai 250 g tešlai
- Miltelinis cukrus 200 g 50g tešlai ir 150g paviršiui
- Vanduo 300 ml įdarui ir 1 valg. š. tešlai
- Cukrus 150 g įdarui
- Kukurūzų krakmolas 100 g įdarui
- Citrinos 2 vnt. geltonos bei žaliosios citrinų sultys ir tarkuotos žievelės - įdarui
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai - įdarui, baltymai - paviršiui
- Grietinėlė 100 ml 35% riebumo - įdarui
- Sultys 1 arbat. š. šlakelis citrinų arba žiupsnelis citrinos rugšties paviršiui
Kaip gaminti
1. Paruoškite tešlą: atšaldytą sviestą su persijotais miltais ir milteliniu cukrumi sukapokite peiliu. Įpilkite šalto vandens, išminkykite ir iškočiokite. Tešla ištieskite 23 cm skersmens apskritos išardomos skardos dugną, kraštus ir mažiausiai pusvalandį laikykite šaldytuve. Paplotį subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
2. Paruoškite įdarą: vandenį, cukrų, krakmolą išmaišykite su abiejų citrinų sultimis, žievelėmis ir ant mažos ugnies maišydami pavirkite. Puodą nukelkite nuo viryklės ir po vieną įmaišykite kiaušinių trynius.
3. Į įdaro masę įmaišykite grietinėlę.
4. Tirštą citrinų kremą supilkite ant atšalusios tešlos skardoje ir kepkite150 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
5. Kiaušinių baltymus su citrinų sultimis po truputį beriant cukraus pudrą plakite tol, kol susidarys standžios blizgios putos.
6. Konditeriniu švirkštu arba šaukštu baltymų masę paskirstykite ant citrinų kremo. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Pyragą palikite atvėsti orkaitėje.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“