Ingredientai
- Citrinos 1 vnt. supjaustyta griežinėliais
- Česnakai 4 skiltelės supjaustytos juostelėmis
- Petražolės 1 sauja šviežių
- Vanduo 1 l
- Menkė 500 g arba kitos jūrinės baltos žuvies) filė be odos
- Žiediniai kopūstai 500 g
- Pupelės 400 g konservuotų arba virtų
- Krapai 2 valg. š. smulkintų šviežių
- Bolivinės balandos (kynva) 50 g dribsnių
- Kiaušinio baltymas 1 vnt.
- Citrinos žievelė 1 arbat. š.
- Manai 0,5 st. arba maltų džiūvėsėlių, arba panko
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Į gilų ir platų puodą (arba keptuvę) sudėkite citrinos riekeles, česnakus, nupjautus petražolių stiebus (lapelius pasilikite vėlesniam naudojimui), supilkite vandenį, ir užvirkite. Kai skystis užvirs, įdėkite žuvį, uždenkite dangčiu, ir iškart nukelkite puodą nuo ugnies. Palikite žuvį „virti“ 12 minučių. Tada labai atsargiai išimkite į lėkštę ir šakute iškedenkite žuvies masę. Skystį, kuriame žuvis troškinosi, išpilkite.
2. Kalafiorą virkite pasūdytame vandenyje, kol jis taps visiškai minkštas (apie 8 minutes). Nupilkite vandenį, kalafiorą sudėkite į didelį dubenį. Ten pat sudėkite pupeles (jei naudojate konservuotas, nupilkite skystį ir pupeles perliekite vandeniu) ir bulvių trintuve sutrinkite. Į masę sudėkite virtą žuvį, susmulkintus atidėtus petražolių lapus, krapus, bolivinių balandų (kynvos) dribsnius, kiaušinio baltymą, citrinos žievelę, druską, pipirus ir sumaišykite.
3. Išberkite manus (arba džiūvėsius, arba panko) į didesnę lėkštę.
4. Šlapiomis rankomis formuokite kotletukus, ir apvoliokite juos iš abiejų pusių manuose. Kepkite įkaitintame aliejuje, geriausia nepridegančioje keptuvėje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių (maždaug po 3-4 minutes).
Man šie kotletukai skaniausi su majonezu, sumaišytu su wasabi padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei