Ingredientai
- Miltai 300 g
- Pienas 280 ml šilto
- Mielės 25 g šviežių
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli, kambario temperatūros
- Cukrus 2 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š. ir dar jo reikės kepimui
- Brendis 1 valg. š. galima nepilti, bet jis suteikia papildomo aromato
- Obuoliai 2 vnt. rūgštesni, supjaustyti gabaliukais
- Druska 0,5 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Į didelį dubenį supilkite miltus, padarykite duobutę, į ją dėkite sutrupintas mieles, užpilkite jas šaukšteliu cukraus ir trečdaliu pieno, išmaišykite ir palikite 15 min. – mišinys miltų duobutės viduryje turi pasidengti burbulais.
2. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, supilkite mišinį į dubenį su miltais ir mielių mišiniu, supilkite likusį pieną, tešlai skirtą aliejų, brendį, vanilės ekstraktą, įberkite druskos. Labai gerai plakdami išmaišykite, kad neliktų gumulų. Galiausiai įmaišykite obuolių gabaliukus, uždenkite ir palikite pakilti apie 40 min.
3. Didelę keptuvę (geriau storadugnę, jokiu būdu ne skirtą lietiniams) įkaitinkite ant vidutinės ugnies, pilkite šiek tiek aliejaus ir dėkite po šaukštą tešlos, formuodami blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, stebėkite kaitrą – keptuvė neturi būti per karšta, kad blynai spėtų iškepti nesudegę, tačiau kaitros taip pat turi pakakti, kad blynai neprisigertų riebalų.
4. Dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų likučiai, o tada perdėkite į lėkštę, kurioje tieksite, ir pabarstykite cukraus pudra. Tiekite karštus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lenkų, Lietuvių