Ingredientai
- Mielės 25 g šviežių; arba 8–9 g sausų
- Cukrus 3 valg. š.
- Pienas 500 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Razinos 1 sauja didelė
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 2 st. arba pagal poreikį, kad tešla taptų grietinės tirštumo
Kaip gaminti
1. Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Į tešlą supilkite išplaktus kiaušinius, likusį cukrų ir viską išmaišykite. Maišydami įberkite vandenyje išbrinkytas razinas.
2. Galiausiai įberkite tiek miltų, kad tešla taptų grietinės tirštumo.
3. Indą su tešla uždenkite maistine plėvele ar rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės.
4. Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje.
5. Tiekite su uogiene, grietine, sviestu ar klevų sirupu. Galite pabarstyti cukraus pudra.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių